Bloemenarrangementen ‘Kerst’

Kerst 2015

Na de donkere dagen van Advent vieren we het feest van: “Het Licht”. We steken de kaarsen aan als teken dat Jezus het Licht van de wereld, naar ons toekwam.

De witte en zilverkleurige bloemen stralen en schitteren. Jezus, Licht van de wereld, schijn op ons en laat ons ook schitteren in Uw Licht om dit Licht ook weer door te geven in een wereld die steeds donkerder lijkt te worden.

Immanuël…..God met ons!!!


Kerst 2014


Kerst 2013

De paarse plaat verbeeld de wereld. De 2 zwarte lijsten die met de wereld verbonden zijn – beelden het Oude- en Nieuwe Testament uit. Daarop een bundel bamboestokken omwikkeld met gekleurde wol. De verschillende stokken verbeelden de mensen die op de wereld wonen.

Van klein tot groot, van jong naar oud, blank of bruin, wereldwijd zijn mensen onderweg. In het midden orchideeën –  teken van Jezus geboorte op aarde. De witte kleur van de orchideeën, teken van het Licht en de feestvreugde, en de tederheid van het kindje in de kribbe in de stal van Bethlehem. Onze Vredevorst, Redder en Verlosser.

Op de linkerlijst een grote bol, die de schepping voorstelt. (Genesis 1) Op de rechterlijst schitterende ballen en sterren, de stad met paarlen poorten, het nieuw Jeruzalem… de geweldige toekomst waar we allemaal naar op weg zijn. (Openbaring 21)

Op de tafel: De open geslagen Bijbel. 2 Potten… het Oude en Nieuwe Testament. Met daarop een krans – Gods oneindige verbond met de mensen. In de potten witte orchideeën – wijst naar het Licht van Jezus geboorte.


Kerst 2012


Kerst 2009